ABD - FLORİDA - ST. AGUSTİNE

Haziran 2001          



Savannah'ta kısa bir süremiz oluyor ve dolayısıyla iyice gezemiyoruz orasını. Kahvaltı yapmadan Savannah'tan yola çıkıyoruz, şimdi hedefimiz St.Agustine. Yaklaşık 300 km. yolculuğumuz var. Kahvaltımızı yine arabamızdaki hosteslerimiz hazırlıyor. :)  Zamanımızı iyi değerlendirebilmek için hem kahvaltı yapıyoruz, hem de yolculuğa devam ediyoruz.


St. Agustin'e varınca önce genel bir panoromik şehir turu yapıyoruz. Burası küçük bir şehir. St. Agustine'in en görkemli binası Lightener Museum binası. Burası İspanyol mimari tarzıyla 1887 yılında inşa edilmiş ve güzel korunmuş bir bina. Şimdi müze, city hall ve otel olarak hizmet veriyor. Müzesi oldukça güzel ve gezilmesi gereken bir müze.


St. Agustine 1565 yılında İspanyol amiral, Pedro Menendez de Aviles tarafından kurulmuş. Burada bulunan İspanyolların inşa ettiği kale de oldukça iyi korunmuş ve hala turistik cazibe merkez durumunda.



St. Agustine iklimi tam bir tropikal iklim. Nem oranı oldukça yüksek, yağmur geçişleri sık sık yaşanıyor. Biz de bu yağmurdan korunmak amacıyla satılan poşetlerden giyip korunmaya çalışıyoruz.


Burada Amerika'nın en eski okulu da bulunuyor. Bu bina böceklere dayanıklı sedir ve selvi ağaçları ahşabından yapılmış olan bu bina koruma altında.


Buradaki (Bridge of Lions) köprüsü 471 metre boyunda ve oldukça güzel bir görünümü var.


St. Agustine plajları da oldukça güzel. Bembeyaz kumsalında güneşlenmek ve denize girmek te mümkün.


Kissemmee yazımı olumak için tıklayınız...


İYİ YOLCULUKLAR

Hiç yorum yok: