KARADAĞ - BUDVA

Ağustos 2013
                                                               

Hırvatistan'dan çıkıp Karadağ sınırına geldik, burada da işlemlerimiz hızla yapıldı. Karadağ'da da deniz kıyısında tatil yapılacak çok yerleşimler var. Kotor ve Budva, Sv. Stefan, Ulcinj,  bunlardan en önemlileri, Budva'yı seçtik kalınacak yer olarak.


Yolumuza devam ederek, Herzeg Novi'ye geldik, burada iki yol seçeneği var, birisi karayolunu takip ederek körfezin etrafından dolaşmak, diğeri ise 15 dakikalık feribot ile karşıya geçmek. Karayolu 1 saat 30 dakika alıyor ama güzel koyları ve manzarayı görmek için değer, eğer vaktiniz uygunsa. Biz feribotu tercih ettik karşıya geçip Budva'ya ulaştık.

Budva'da birkaç otele baktık yer yoktu, bu arada bir apart pansiyon bulduk fiyatı günlük 50 Euro . Burada İngilizce konuşanların sayısı az, ev sahibi Rusça biliyormuş onunla Rusça konuşarak anlaşabildik. Ev oldukça rahat geldi bize hem merkezde olması hem de mutfağını da kullanma şansımız olduğu için.



Buraya daha çok Rus turistler geliyor bu yüzden burada yabancı dil olarak Rusça daha çok konuşuluyor. Hırvatistan'a da Almanlar geliyor, dolayısıyla orada da Almanca daha hakim yabancı dil olarak. 




Budva'da limanda bir kale var tarihi yapı olarak. Uzunca bir plajı ve plaj boyunca restaurantlar, kafeler ve eğlence mekanları var. 






Tabii ki Budva'ya gelmişken denize girmemek olmazdı. Ama oldukça kötü bir denizi var, bizdekilere kıyasla. Yazı, güzel  bir denizi ve sahili olan, Dikili'de geçirdikten sonra, buranın denizi hiç keyif vermedi doğrusu.

Burada da deniz ürünleri, Domuz ve Tavuk döneri, köfte gibi yiyecekler var . Ama özel bir yemekleri var mı ona şahit olmadım. Börekler burada da harika . Yiyecek fiyatları Hırvatistan gibi pahalı değil.






İYİ SEYAHATLER



      

Hiç yorum yok: