YUNANİSTAN - İSKEÇE - GÜMÜLCİNE

Ağustos 2015

İSKEÇE (XANTİ) ;




Kavala'dan itibaren Osmanlı izleri daha da belirginleşiyor. Buradaki yaşamı gözlemek için özellikle tali yolları kullanıyorum. Geçtiğimiz köylerin çoğu müslüman köyü, köydeki camiler ve kadınların giysileri bunu anlatıyor.





İskeçe küçük ama gerçekten güzel bir şehir. Şehrin tarihsel dokusu korunmuş ve Osmanlı izlerini bu nedenle daha çok görebiliyorsunuz.
   



İskeçe aynı zamanda üniversite şehri ve burada oldukça fazla genç nüfus göze çarpıyor. Gençler buradaki kafe ve barları doldurmuş, galiba onlar da ders çalışmaya karşılar. :)



Şimdi yolumuz Gümülcine'ye. Burada bir gece kalıp sabahtan yola çıkıp evimize dönmek üzere program yapmıştık.

GÜMÜLCİNE ( KOMOTİNİ )


Burada en iyi gibi görünen Anatolia'otelde kaldık. Müşteriyi tam bir  yolunacak kaz gibi gören yaklaşımdalar, aman sakın orada kalmayın derim.



Akşam yemeği için uygun bir yer ararken, Sultan Tepe Restoranını bulduk. Burada oldukça konuşkan bir garson var. Bize epeyce Gümülcine'yi anlattı ve Gümülcine dedikoduları yaptı)). Onun anlattığına göre buradaki nüfusun yarısı müslüman, onu da seçimlerdeki oy durumuna göre değerlendiriyor. Kebapları ise Türkiye'yi aratıyor doğrusu.



Burada camileri, çarşısı ve asırlık çınar ağaçlarıyla Osmanlı havası hissediliyor.



   
E artık Türkiye'ye dönüş vakti.
     


Bu sayfada kısaca bir çok yeri anlattım çünkü sadece bir gün ayırabildik buralara. Vaktiniz olursa buralara daha fazla zaman ayırmanızda fayda var diye düşünüyorum.

İYİ SEYAHATLER

Hiç yorum yok: