TAYLAND - KRABİ

Şubat 2016   

Phuket'ten otobüs ile yola çıkarak, Krabi'ye varıyoruz. Burada önceden rezervasyon yaptığımız otelimize gelip bir süre dinlendikten sonra, şehri dolaşıyoruz. Burası küçük ve pek bir özelliği olmayan bir yer. Buraya gelişimizdeki esas amacımız yarın Tup Island, Koh Kai, Koh KaiChicken Island ), Koh Poda adalarını ve Phra Nang Beach and Cave' i gezmek. Koh, Tay dilinde ada demek.


Şehirde küçük bir tur attıktan sonra, bir turizm firmasından bu turu alıyoruz. Gideceklere tavsiyem, birden çok tur firmasından fiyat alın çünkü, aynı tur olmasına karşın, aralarında çok fiyat aralıkları var.


Kahvaltıyı takiben bizi otelimizden alıyorlar. Bu kez hızlı bot ile değil oraya özel tekne ile bu turu yapacağız. Tekne turumuzun başlangıç yeri Ao Nang. Burası da uzun bir plajı olan turistik bir yerleşim.

Buraya gelmeden önce bilgi sahibi olmadığım için Krabi merkezinde kalmayı planladım ancak bu bölgeye gidecek olanlara tavsiyem konaklamanızı Ao Nang'da yapmanızdır. Bir de Koh Phi Phi' ye Phuket'ten gitmiştik, ama buradan gitmek daha ekonomik onu da hatırlatmış olayım.


Biz daha küçük bir tekne ile gideceğimizi beklerken büyük bir tekne ile yola çıkıyoruz. Tavsiyem asla büyük tekne ile gitmeyiniz çünkü inip binmeler, ağır manevralar çok zaman kaybettiriyor.

TUP ISLAND





Kısa bir yolculuktan sonra bugünkü ilk durağımız olan adaya geliyoruz. Aslında buraya ada demekten ziyade kayalık demek daha doğru olur. Beyaz kumların birleştirdiği bu üç adet kayalıktan oluşan "ada", turkuaz renkli denizin içinde oldukça güzel görünüyor.


Buradaki mola sırasında denize girip güneşleniyoruz. Daha önceki yazılarımda bahsetmiştim, burada tatil yapan Çin'lilerden. İşte onlardan bir resim, elbiselerinin üzerine giydikleri can yelekleriyle, hatta bazısının kafasında maske ve şnorkel de oluyor, denize öylece giriyorlar. Oldukça ilginç bir görüntü oluşturuyorlar.

KOH KAİ ( CHİCKEN İSLAND ) :



Tup Island'dan hareket ederek Chicken Island'a yola çıkıyoruz. Chicken Island, adını adada bulunan bir taşın tavuk kafası şeklindeki görüntüsünden alıyor, resimde adaya adını veren taş.


Ada etrafında bir tur atıp, buranın kayalık bölümünde, turkuaz renkli sularda dalış yapıyoruz.


Burada da deniz altı manzarası mükemmel, insanın canı denizden çıkmak ve bu harika manzarayı bırakmak istemiyor. Maalesef su altı kameram olmadığı için bu güzellikleri fotoğraflayamadım.

KOH PODA :





Sıradaki ada, Poda. Burası da oldukça güzel ve daha büyük bir ada. Burada firmanın ikram ettiği, kumanyalarımızı yiyerek, yüksek ağaçların gölgesinde dinleniyoruz.


THAM PHRA NANG 





Günün son durağı, Phranang Beach ve Phranang Cave . Burası Krabi'nin Tayland körfezindeki en güney ucu. Büyükçe bir plaj ve plajın bir ucunda da bir mağara bulunuyor. Burada da denize girip, mağarayı geziyoruz.


Burada tırmanış yapan dağcılar için de uygun bir kaya bulunuyor. Resimde tırmananlar ve onları dikkatle izleyenler.

Artık bu günlük gezimizin sonuna geldik ve dönüş yolundayız.

Akşam yemeğimiz Krabi'deki bir balıkçı restoranı. Burada mangalda pişen iki çeşit balık ile karideslerimiz yiyoruz, oldukça lezzetliler.

Yarın yolumuz Phan Nga'ya

      
Tayland seyahatimizin PHANG NGA bölümünü okumak için tıklayınız..


İYİ SEYAHATLER

Hiç yorum yok: