İTALYA - ROMA


Gezimizin ilk günü Roma’yla başladık. Roma’ yı gezmek için sadece bir günümüz vardı  ve maalesef bu süre Roma’ yı gezmek için yeterli  değil. Tavsiyem bireysel olarak gidilip her yerinin ayrıntılı gezilmesi.  Ya da turla gidecek olanların Roma’ ya en az iki gün ayıran turları tercih etmeleri de fayda var. Vaktimiz kısıtlı  olduğu için müzelere girecek fırsatı  bulamadık. Hızlı bir şehir turu yaptık.

İlk durağımız Vatikan’ daki San Pietro Katedrali oldu. Katedralin içine askılı kıyafetle ya da şortla girilmiyor. Gitmek isteyenler buna dikkat etmeli. Hıristiyanlığın en büyük katedrali olduğu için de  görülmesi önemli. Ama girişte uzun bir sıra oluyor.  Giriş burada ücretsiz.

VATİKAN:


Roma’ da İtalyan görmek mümkün değil her yer turist.

Vatikan turumuzun ardından Roma şehir merkezinde duraklarımız sırasıyla Colesseum, Piazza Venezia, Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenleri. Aşk Çeşmesi  2 yıl sürecek  bir restorasyona girmiş ve bu yüzden para atamadık bozukluklarımız cebimizde kaldı J

İspanyol merdivenlerinde oturacak yer bulmak bile çok zor oldu. Colessseum’ a girmek için de uzun   bir sırayı beklemek gerekiyor.


Piazza Venezia İtalya’nın en güzel meydanlarından biri. Burada yer alan Vittorio Emanuele II Abidesi’ ne İtalyanlar Beyaz Pasta ismini takmışlar. Binayı pek beğenmiyorlar. Nedenini anlamış değilim bence gayet güzel bir yapı.

Beyaz Pasta denilen abide:


Roma’ dan dondurma yemeden ayrılmamak gerekiyor gerçekten çok lezzetli. Hediyelik eşya bulunabilecek uygun pazar ve dükkanlar var. İtalyan sinemasına ilgi duyanlar burada önemli filmlerin afişlerini ve resimlerini bulabilirler. Roma’ ya özgü şeyleri  buradan alın diğer şehirlerde bulurum nasıl olsa dediğim şeyleri  bir daha görmedim. Almadığıma da üzüldüm.

Gidecek olanlara şimdiden iyi seyahatler diliyorum.           

Hiç yorum yok: