FİLİPİNLER - PALAWAN (PUERTO PRİNCESA)

ŞUBAT 2020


Filipinler'in Cebu adasından, Palawan Adası'nın başkenti Puerto Princesa'ya yaklaşık 2 saatlik uçuşla geldik. Burası aslında adanın başkenti ama görüntüsü hiç başkente yakışır bir görüntü değildi. Yatay bir şehir oluşturmuşlar burada. Daracık ve yaya trafiği düşünülmemiş kaldırımsız yolları ile, çok kötü bir kentti burası. Çok geniş bir araziye yayılmış ama her haliyle adeta dökülen bir kentti. yani turistik bir cazibesi olmayan bir kentti.


Burada sadece Bay Walk adını verdikleri sahil yürüyüş yolu güzeldi. Bu sahil yolunda özellikle akşam yemekleri için deniz ürünleri restoranları olması iyi olmuş. 


Şehir içinde doğru dürüst yemek yenebilecek restoran dahi yoktu. İki akşam yemeğimizi de işte sahildeki bu restoranlarda yedik. 



İkinci gece, ki o gün benim doğum günümdü, doğum günümü de oralı gençlerle ve orada tanıştığımız Portekizli aile ile  birlikte kutladık. Restoran çok kalabalıktı ve karmaşaya getirip hesapta kazık atmaya da kalktılar ama farkedip düzelttirdik. 



Gündüzün sıcağı ve gezmeye değer bir yeri olmayışı nedeniyle, genelde otelimizdeki odamızda dinlenerek geçirdik iki günümüzü. Zaten 6 hafta süren bir seyahatte ara sıra da dinlenmek gerekiyordu. Bu vesileyle yorgunluk atmış olduk.


Kaldığımız otel çok rahat ve çalışanları güleryüzlü ve yardımsever insanlardı. 

Aslında burada gidilebilecek Puerto Princesa Yeraltı Nehri Milli Parkı vardı. Kentten 80 km. uzakta olan bu mağaraya gitmek için bir gün harcamak gerekiyordu. Daha önce Laos'ta böyle uzun yeraltı mağarasınolan Kong Lor'a gittiğimiz için, buradaki benzeri mağaraya gitmedik.

Burada Honda Bay'de vardı gidilebilecek yerler arasındaydı ama El Nido'nun harika plajları ve koylarına gideceğimiz için, buraya da gitmeyi tercih etmedik. 

Puerto Princesa ile ilgili yazacak daha fazla birşey bulamıyorum.

Burada geçirdiğimiz iki gün, iki geceden sonra yolumuz El Nido'ya

El Nido gezi yazımı okumak için tıklayınız.......


İYİ SEYAHATLER


Hiç yorum yok: