PERU - MACHU PİCCHU

Şubat 2014
                             
 Gelelim Machu Picchu'ya


Machu Picchu tüm gezginlerin hayalindeki bir yer. Ben de yıllarca gördüğüm fotoğraflarından etkilenip, günün birinde buraya gelebilmeyi hep hayal etmiştim. Demek ki her şeyin bir zamanı varmış.  Ve bu zaman Şubat 2014 imiş.


Machu Picchu, Cusco'dan 88 km mesafede, ancak ulaşımı oldukça zor bir yer. Özellikle karayolu oldukça kötü. Yaklaşık 2 saati geçen  bir otobüs yolculuğundan sonra vardığımız bir yerleşimden, 1 saat 45 dakika süren tren yolculuğuyla Aguas Caliantes köyüne geldik. Buradan da dolmuşlarla 8 km. lik, dik ve dolambaçlı bir yolun sonunda nihayet Macchu Picchu'ya ulaşabildik.



Dünyanın en ilgi çeken yerlerinden ve Unesco Dünya Kültür Mirasları Listesinde yer alan bir antik yerleşimdir Machu Picchu. Burası And Dağları'nın 2360 m. yüksekliğinde ve harika bir doğa içerisinde bulunuyor. İspanyolların istilası sırasında fark edilemeyen Machu Picchu, Amerika'lı arkeolog Bingham tarafından 1912 yılında keşfedilmiş. Aslında Bingham tarafından daha önce keşfedilmiş olmasına karşın, çıkarılan altınların ABD'ye kaçırılması için geç açıklanmış diyor ilgililer.


İnka medeniyeti M.S. 1300 yıllarında ortaya çıkmış ve krallarının adının İnka olması nedeniyle bu halk, İnkalar olarak adlandırılmış. İnkalar ŞamanGüneş ve Ay Tanrı'larına tapıyorlarmış. Bunlara ait izleri Machu Picchu' nun çeşitli noktalarında da görebildik. Yapımı yaklaşık 100 yıl süren bu yerleşimde İnkalar sadece 50 yıl yaşamışlar.


Peru'da her yerde görüldüğü gibi, burada da lamalar yaşıyorlar ve insanlara oldukça da alışkındılar.

Orada çekip, burada paylaştığım fotoğraflarda da görüleceği üzere, çok harika manzaralar vardı burada. Fotoğraf meraklıları için tam biçilmiş kaftan bir yer burası. 


Sizi biraz bu Machu Picchu'nun muhteşem manzaraları ile baş başa bırakayım.







Aslında o kadar çok sayıda harika fotoğralar çekmiştim ki hangisini paylaşacağımı bilemedim doğrusu. Ancak az bir miktarını burada paylaşabildim.


Machu Picchu'ya vardığımızda hava gayet güzeldi, fotoğraflarda da görüldüğü gibi. Biz gruptan ayrılarak, gezimizi ve fotoğraf çekmeyi hızlandırdık. Bir süre sonra hava aniden değişti ve yağmur yağmaya başladı. Bir yandan terlemiş, bir yandan ıslanmış vaziyetteyken rüzgar da çıkınca şifayı da kaptık tabii.

Buradaki gezimizi tamamlayıp, minibüs ile tekrar köye döndük. Köye indiğimizde hava tekrar açmış, güneş yüzünü göstermişti. Köy meydanında bir bankta oturup, üzerimizdekileri çıkararak kuruttuk. Birkaç saat içinde iki farklı hava durumunu da yaşamış olduk böylece.


Köy meydanında Kral İnka'nın da bir heykeli bulunuyordu.


Köyde hediyelik eşya dükkanları, restoran ve kafeler de bulunuyordu. Burada bir süre dinlenip bir kaç hediyelik aldık.

Artık Cusco'ya dönüş vaktiydi,  yine tren ve otobüs vasıtasıyla Cusco'ya vardık.

Yarın yolumuz Puno'ya.


PERU - PUNO  seyahat yazımı okumak için tıklayınız....


İYİ SEYAHATLER

3 yorum:

gezi dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Malik Yavaş Seyahatnamesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Malik Yavaş Seyahatnamesi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.